Despre oamneii care vorbesc despre o schimbare dar nu vor să facă nimic

  Copil la cersit       Mergând pe stradă, un om obijnuit a observat o fetită mică imbrăcată subtire si zdrențuros, foarte murdară și plângea de frig. Nimeni nu o ajuta și toți se fereau de fetiță aceea murdară și o ocoleau. Acest om  obijnuit o ocolește și el, și zice în sinea lui:

“De ce Doamne îngadui să se întâmple atâtea lucrui rele pe acest pământ? De ce îngădui să existe atâta suferință în lume?De ce nu faci nimic Doamne pentru acești oamnei despre care spui ca îi iubești și că iți pasă de ei?”

Merse omul acasa foarte întristat  si pornește televizorul. Cand privește la micul ecran vede la știri numai dezastre, calamități si oameni nenorociti. Întristat stinge televizorul si adoarme meditând la intrebarea: De ce Doamne nu faci nimic pentru acești oameni care suferă atâta durere? Adoarme ușor, iar Domnul i se arată în vis și îi răspunde: “Eu am văzut toate nenorocirile și toate suferințele oamenilor de pe Pământ. Am văzut si fetița aceea îmbrăcată zdrențuros și  care plângea, am văzut pe toți oamenii care au ocolit-o, te-am văzut și pe tine când ai trecut pe lânga ea.  Eu am făcut ceva pentru ea; TE-AM FACUT PE TINE. Acum pentru că  te-am pe tine si pentru că te-am binecuvântat cu serviciu, cu sănătate , cu hrană, cu tot ce ai nevoie ca să trăiești, și te-am binecuvântat chiar mai mult decât aveai nevoie, trebuie ca și tu saâă “binecuvântezi” pe cei din jurul tau care sunt în nevoie și în lipsă”.

Morala:

          De multe ori vedem suferința celor din jur , ne întrebăm de ce Dumnezeu îngăduie atâta suferință și nu face nimic pentru ei. Dumnezeu a făcut în trecut, face azi, si va face în viitor. El m-a făcut pe mine și te-a făcut pe te tine, ne-a binecuvântat  iar acum așteaptă ca noi să îi ajutăm pe cei aflați în nevoie. Dumnezeu sa ne ajute. Amin.

sursa imagine: http://www.radioomega.ro

Acest articol a fost publicat în Nepasare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu